Dette må du tenke på når du ansetter julehjelp

 
 

“Hva, skal jeg allerede se etter hjelp til jul nå?”. Ja, det burde du absolutt for å sikre deg de beste ekstrahjelpene i år. Julehjelper er en ypperlig anledning til å finne nye tilskudd til teamet ditt og satse på noen som er litt annerledes.  

Dette må du tenke på når du skal ansette julehjelper: Hire for attitude! Her er våre beste tips for at du finner det beste nye tilskuddene til teamet ditt.

✔︎ Riktig team dynamikk

Selv om du skal ansette julehjelper og disse kanskje er en midlertidige stillinger, så er det en ypperlig mulighet til å finne flinke folk som kan fortsette i fast stilling når behovet melder seg. Derfor er det lurt å tenke på team dynamikken i dag, og hva ville vært et godt tilskudd til teamet? Her er Personlighetsprofilene som skaper god dynamikk i teamet: Lederen, team playeren, eksperten, planleggeren, den kreative og kommunikatoren. Et godt team er en god blanding av forskjellige folk med forskjellige bakgrunner.

LES: 4 tips for å tiltrekke deg og vinne kampen om talentene

✔︎ Make it or break it

De siste månedene i året er de viktigste for profitten til de fleste butikker i varehandelen og da er det viktig at teamet på gulvet samarbeider bra. Folk vil heller jobbe i en butikk som er underbemannet enn i en butikk med medarbeidere som har dårlig innstilling. Sørg for at du har et team som kan samarbeid bra og som er rustet for julestria. 

✔︎ Ta litt risiko

Når man ansetter så vil man normalt kanskje redusere risiko og gå for det trygge valget, men når man skal ansette noen midlertidig så kan man ta sats og gå for et wild-card. Det er kanskje høyere risiko, men potensielt også høyere avkastning hvis det går bra. Og går det bra, så har du en potensiell kandidat for fast ansettelse.

Effektiv rekruttering av julehjelper

Mange selskaper tester Vilect i forbindelse med ansettelser av julehjelper denne høsten. Vilect setter opp systemet på én dag. På denne måten får du helt stressfritt testet hvordan systemet fungerer, i tillegg får du sikret deg julehjelpene du trenger i år. 

Hvem er Vilect

Vilect er et rekrutteringsverktøy utviklet for servicebransjen som hjelper rekrutterende ledere å ansette bedre kandidater og skape høyere omsetning. Vilect er enkelt og mobilbasert og ved bruk av dialogbaserte spørreskjemaer og asynkrone videointervjuer kan rekrutterende ledere enkelt identifisere de beste kandidatene med størst forutsetninger for å skape gode kundeopplevelser.