3 fordeler ved å digitalisere rekrutteringsprosessen

 

Annonsering, skrive ut CV og søknandsbrev eller ringe til kandidaten for å avtale intervju. Det er ingen grunn til å bruke verdifull tid på dette, for deler av den manuelle rekrutteringsprosessen kan i dag digitaliseres. Du tenker kanskje at det er lettere å miste oversikten eller at du mister den menneskelige biten ved ansettelser fordi du gir ansvaret til et system? Men i digitalisering handler det ikke bare om system og verktøy. Når du automatiserer rekrutteringsprosessen skal du som rekrutterer bruke mindre tid på manuelle oppgaver.

Automatisering passer til bedrifter som ønsker en mer effektiv rekrutteringsprosess. Vi har samlet tre argumenter til hvorfor din virksomhet burde digitalisere sin rekrutteringsprosess. 

✔︎ Bruk mindre tid på ansettelser

Du som rekrutterende leder er kanskje ingen ekspert på rekruttering. Og det er helt greit, men du trenger likevel et system som støtter deg gjennom en rekrutteringsprosess. Ved valg av rett rekrutteringssystem vil det gjøre mye av den manuelle jobben for deg. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut litt informasjon og legge ut stillingen, deretter vil systemet grovsortere søknadene og presentere de mest aktuelle søkerne øverst. Effektivisering av rekrutteringsprosessen vil gi deg mer tid til hovedoppgavene dine og spare deg mye penger. 

✔︎ Øk kandidatopplevelsen

Mange er i dag opptatt av kandidatopplevelsen av god grunn! Det er ikke lenger bedriftene som velger kandidaten, det er kandidatene som velger hvor de ønsker å jobbe. Derfor er det viktig å gi alle en rettferdig prosess og en rask tilbakemelding. Det er også viktig å tilby kandidatene en digital rekrutteringsprosess med mulighet til å søke på jobber når og hvor som helst. Vilect bruker dynamiske søknadsskjema og videointervjuer slik at kandidatene enkelt kan søke på jobber fra mobilen. 

LES: 5 tegn på at du trenger et nytt rekrutteringssystem

Av og til kan det virke som om du mister styringen i rekrutteringsprosessen, noen ting som å gi tilbakemelding til alle kandidater kan derfor bli nedprioritert. Med Vilect sender du automatisk mail til alle kandidater som har fått avslag, dette sikrer at kandidatene ikke går rundt og lurer. I tillegg sparer du som rekrutterer tid på dette, og det gir kandidatene som ikke har fått jobb mulighet til å se etter nye muligheter. 

✔︎ Få kompetansen du ser etter

Har du opplevd at kandidaten ikke lever opp til det han eller hun har skrevet i sin CV eller søknadstekst? Nå er det slutt med det. Det blir enklere å finne den rette kompetansen når du stiller strategiske spørsmål i dynamiske spørsmålsskjema og videointervju. Slik kan kandidatene fylle ut den relevante kompetansen du som rekrutterer er på jakt etter. Bli enig med deg selv om hvilke krav som er viktige for deg og din bedrift, spør deg selv hva du som rekrutterende leder er ute etter i en kandidat, slik blir det lettere å formulere spørsmål som avslører hva slags kompetanse kandidatene har. Slik vil det også bli enklere å sortere kandidatene etter ønsket kompetanse i rekrutteringsprosessen.   
Marie Tetenborg