Hjelp, vi har for mange jobbsøkere!

 

Dagens arbeidsmarked varierer sterkt ut i fra fag og bransje. Hvor mange stillinger kommer til å bli lyst ut er ikke alltid like godt å vite. Noen må søke etter kompetanse, andre får for mange søkere og dørene ramler inn. Spesielt i retailbransjen er det sistnevnte svært vanlig. Et stort søknadsvolum gjør det vanskelig å håndtere dem proft og effektivt.

Rekruttering i retailbransjen er ikke enkelt - du må ha rett person for å sikre god kundebehandling, unngå feilansettelser og ha høyest mulig omsetning.

Det gjør ikke noe om du får mange søkere så lenge du har effektive verktøy for å identifisere de kandidatene du er på jakt etter, her er våre tips til deg:

✔︎ Bygg en talentdatabase

En talentdatabase er en samling av talenter som har søkt på en åpen stilling hos en spesifikk butikk. Talentene kan til og med avgrense i hvilket området de ønsker å jobbe. Når dere da starter nye rekrutteringsprosesser, så sorterer systemet ut alle søkere som har lyst til å jobbe i det geografiske området og som ønsker å jobbe med en spesifikk stilling.

Har du noen gang opplevd at det er hull i timelistene og det haster å finne nye medarbeidere? Med en talentdatabase har butikkene en trygghet, en slags sparekonto, ved at de i løpet av 30 sekunder kan begynne å vurdere nye relevante kandidater. En prosess kan gjennomføres på dager i stedet for uker. En slik talentdatabase kan være spesielt verdifull i sesonger der en bedrift trenger ekstra ansatte.

✔︎ Tiltrekk deg de rette talentene

En av de største utfordringene innen retail rekruttering er å finne de rette talentene. Du ønsker deg de beste ansatte. We get you. Derfor er det viktig at du åpner for en enkel digital rekrutteringsprosess, som ikke krever CV og søknadstekst for å kunne søke på en kul stilling. For å tiltrekke deg de rette talentene må du vite hvordan målgruppen tenker, hvordan du skriver stillingsannonser som appellerer mot de yngre og hvilken kanal som er best å legge ut stillingsannonsen i.

Les hvordan du lager en kanonbra stillingsannonser

✔︎ Rekrutteringssystem

Screening, videointervju og sortering - et rekrutteringssytem vil gjøre denne jobben for deg og hjelpe deg til å treffe de best kandidatene for jobben.

Et rekrutteringssystem vil effektivisere noen deler av din rekrutteringsprosess, for eksempel i form av å sende automatiske avslagsbrev eller koordinere jobbintervju automatisk. Ofte er jobbsøkerne også kundene dine og de bør få avslag. Slik unngår du å sløse jobbsøkerens, men også din tid. Det er altså noe et rekrutteringssystem kan hjelpe deg med.