Slik lager du en kanonbra stillingsannonse

 
 
 

Stillingsannonser, vi har alle lest en slik annonse. Om det er på Finn.no, NAV eller på bedriftens nettside.  Men leser du gjennom hele stillingsannonsen? For mange bedrifter er stillingsannonsen verktøyet for å kapre de beste talentene - det er stor konkurranse om å tiltrekke de rette kandidatene. I servicebransjen utlyses det nye stillinger hele tiden, om det er butikk eller restaurant så er det lurt å tenke på hvordan du fremstilles som en attraktiv arbeidsgiver. Her gir vi deg våre beste tips til hvordan du lager en kanonbra stillingsannonse.

1. Vekk interesse hos mottakeren

Allerede fra første klikk burde du fange jobbsøkerens interesse. Skriv en fengende og interessant overskrift, ha et fresht bilde og logo øverst som forteller litt om bedriften. Bruk søkeord i tittelen og ha en tydelig stillingstittel. Om stillingstittelen ikke er klar nok kan det hende at stillingsannonsen din forsvinner i Finn.no havet og aldri ser solen igjen.

2. Kvitt deg med “krav” lista

Da mener vi den lange krav listen, du må så klart ha en kortfattet liste over de mest grunnleggende egenskapene som kreves for å utføre stillingen. Om du fremdeles vil ha med flere egenskaper vær mer inkluderende. Om noe ikke er et absolutt krav, så kall det heller for ønskelig fremfor krav. Lag heller en kort punktvis liste, det sparer deg tid og er lettere å forholde seg til både for deg som rekrutterer og den som søker stillingen.

 3. Lettlest annonse

Bland mellom korte og lange setninger for å gi stillingsannonsen god flyt. Syns du stillingsannonsen ble litt lang? Du har kanskje skrevet om alle godene kandidatene får når de begynner å jobbe hos deg. Da burde du vurdere om det lønner seg å kutte ned. Om du legger for mye vekt på godene kan du ende opp med søkere som er mer interessert i godene enn det å få jobben gjort.

 

4. Gjør søknadsprosessen enkel

Mange av oss kjenner til situasjonen der vi må sette oss ned og oppdatere CV og skrive nytt søkandsbrev før vi kan søke på en stilling. Dette tar lang tid, gjør det enklere for søkerne å søke stillinger hos din bedrift. Be om kortere søknadsbrev eller bruk sosiale nettverk som LinkedIn.

Vårt aller beste tips til hvordan du kan gjøre søkeprosessen enklere for dine kandidater, er å bruke rett rekrutteringssystem. Ikke krev lange CV-er og søknadsbrev som ikke gir deg som rekrutterer den rette informasjonen. Bruk heller adaptive søknadsskjema som jobbsøkeren fyller ut med den informasjonen som rekruttereren ønsker svar på. Gjør det enda enklere ved å få førstegangsintervjuene ut av veien - bruk videointervju som et sentralt verktøy i rekrutteringen. På denne måten kan jobbkandidatene søke på stillinger hvor og når som helst.

Vil du vite mer om Videointervju og adaptive søknadsskjema, kontakt oss her og vi forteller deg gjerne hvordan det fungerer!