Slik rocker du et jobbintervju!

 
 

Har du blitt kalt inn til intervju? Du er kanskje litt nervøs og lurer på hvor du skal begynne. Nedenfor har vi samlet noen tips til hvor du skal starte forberedelsene og hvordan du rocker et jobbintervju. 

 
  • Innsikt i bransjen og bedriften

Begynn med å lese stillingsannonsen en gang til før du skal på jobbintervju. Hva er det bedriften ser etter? Deretter leser du deg opp på bedriftens nettsider. Kanskje de linker til relevante sider innen bransjen du søker jobb, da burde du lese de sidene også. Om du kjenner noen som jobber i bedriften du søker jobb, snakk med vedkommende for litt info og tips til hvordan du skal forberede intervjuet.
 

  • Møt opp til god tid 

Dagen du skal på et jobbintervju kan være super stressende. Du løper til bussen eller toget for å rekke den, så må du finne fram i tide og alt du har forberedt suser rundt i hodet på deg. Vær en halv time ute i god tid, slik kan du samle tankene mens du venter og brått har pulsen senket seg litt før du skal inn til intervju.

  • Forbered deg på standard spørsmål 

Et intervju begynner ofte med “fortell litt om deg selv”, noe man som jobbkandidat kanskje er forberedt på. Gå inn i deg selv og se etter hva du har oppnådd så langt, da vil de se at du nok har fått til en god del i livet allerede - det er lov å være litt stolt. Så, tenk over hvorfor du ser etter ny jobb, sommerjobb, karriereskifte eller studentjobb. Tenk over hva slags mål du skal oppnå og ha en ca. 5 årsplan i bakhodet.
 

  • Vis engasjement under intervjuet

Om du vil ha denne jobben må du vise det nå. Vis at du er interessert i det intervjueren sier, lytt og still oppfølgingsspørsmål. Her kan du vise at du har gjort researchen din og kommenter gjerne om prosjekt du har hørt om som bedriften jobber med. You got this!

  • Forbered spørsmål du kan stille etter intervjuet

Har du noen spørsmål?”, dette er det siste spørsmålet du vil høre i et intervju. Igjen viser du at du er interessert i jobben dersom du har forberedt noen spørsmål. Du tenker kanskje at det er vanskelig å vite hva du skal spørre om, men her er et spørsmål som alltid passer: “Hvordan ser den perfekte kandidaten ut?”. Lytt godt etter når intervjueren snakker for da blir det lettere å komme på spørsmål du kan stille på slutten. Dette er suveren trening som du kommer til å ha bruk for i framtida, vi lover!