4 tips for å tiltrekke deg og vinne kampen om talentene

 
ZnpjwRrDRKma4KYui5OvGA.jpg

Dagens jobbmarked er kandidatorientert. Det er ikke lenger alltid du som velger kandidatene - de velger deg. Du må vinne kampen om talentene. Derfor er det viktigere nå enn før å gi de en god følelse underveis i rekrutteringsprosessen, men også gi de grunner til å ville jobbe hos deg. Les våre 4 enkle tips som gjør at du vinner over jobbkandidatene.

1. Relevant søkeprosess

Som jobbsøker har man alt for mange forskjellige rekrutteringssystemer å forholde seg til, man må lage en profil til hvert enkelt system, laste opp CV og søknadstekst, kanskje fylle inn informasjonen manuelt i tillegg til å laste den opp, du skjønner tegningen?

Om ditt rekrutteringssystem er for komplisert kan det vel så enkelt hende at du mister gode kandidater. Når søknadsprosessen er for lang eller når søkerne må dokumentere mye informasjon som oppleves irrelevant for jobben, så går kandidatopplevelsen ned. Fjern overflødige spørsmål eller steg i din prosess. Det trenger ikke nødvendigvis å være kjempe enkelt å søke på jobben, en viss jobb må søkeren gjøre for å vise sin motivasjon, men den må oppleves som relevant.

Skjermbilde 2019-03-07 kl. 08.56.42.png

Ønsker du i tillegg å attrahere unge søkere? For dem er mobiltelefonen deres mest brukte verktøy, så og si all kommunikasjon foregår fra mobilen. For dem blir det helt rart å ikke kunne søke jobber fra mobiltelefonen. De fleste avbryter søknadsprosessen når de blir bedt om å laste opp dokumenter som de ikke har tilgang på fra telefonen sin. Derfor har Vilect laget et program som lager unike og skreddersydde søknadsskjema som fungerer like godt på mobil og desktop. Dette gjør at:

  • Rekrutterer innhenter den informasjonen hun trenger for å gjøre en god vurdering av søkerne - ta utgangspunkt i Vilect sine standardskjema eller lag dine egne

  • Søkerne får en mobilbasert prosess og svarer kun på spørsmål som er relevant for stillingen.

2. God kommunikasjon

Akkurat fordi jobbmarkedet er kandidatorientert kan de velge deg vekk om du fremstår som en «turn off». Fortell dem tidlig i rekrutteringsprosessen hva de kan forvente er neste steg i prosessen. Hold kommunikasjonen gående ved å fortelle hvor i prosessen de er, har det oppstått noe uventet – la de få vite om det. Dette bygger gode relasjoner og kandidatene føler seg sett.

Tips til god kommunikasjon: Ikke kompliser språket ditt i stillingsannonsen. Ha en god struktur på annonsen som gjør den lett å lese for jobbsøkere. Av og til er det slik at du ikke får i både pose og sekk, ha en kort liste over «must haves» i stillingsannonsen.

3. Vær tydelig på hva du kan tilby

For at din bedrift skal klare å differensiere seg fra konkurrenter er det viktig at du kjenner og kan uttrykke tydelig hvordan dere er en “kick ass” arbeidsgiver - ved siden av en tydelig visjon. Selskaper med en hensikt attraherer og beholder ansatte bedre. Fortell hvor selskapet skal eller hvor dere ønsker å være, fortell dem om misjonen og visjonene deres.

Jobbsøkere må klare å se hvordan de skal trives som medarbeider i ditt selskap og bli motivert til å være med å løse deres mission!

4. Respekter kandidatenes tid

Det er ikke uvanlig at jobbsøkere er involvert i flere prosesser samtidig og sånn sett håper på raske tilbakemeldinger. Dersom du somler i rekrutteringsprosessen kan kandidaten du ville invitere til intervju brått sitte hos konkurrenten din. Effektive og strukturerte prosesser gir søkere en god følelse og deg muligheten til å ansette topp talent - det motsatte gir ekstremt dårlig inntrykk. For mange selskaper er søkerne også kundene deres, husk å behandle dem like godt i søknadsprosessen som i kjøpsprosessen.