5 tegn på at du trenger et nytt rekrutteringssystem

 
 
 

Hvis du fremdeles samler søknader over disk, lager komplekse huskelister, sliter med å administrere og kommunisere med søkerne, sjonglering mellom manuelle og digitale søknader, så gjør du alt feil.

Det er absolutt ingen grunn til at du skal bruke timer på å screene relevante profiler, skrive inn data manuelt eller lese e-post tråder frem og tilbake. Ønsker du å vokse og blomstre, er det på tide å løfte rekrutteringsprosessen med automatisering.

For å hjelpe deg, her er 5 tegn på at du bør skifte rekrutteringssystem:

1. Ansettelser blir gjort utenfor systemet

Hemmeligheten bak gode ansettelser er god planlegging og struktur – dette har rekrutterende ledere ofte ikke tid til. Hvis du sliter med at det gjøres ansettelser utenfor systemet ditt - da har du åpenbart et system som ikke fungerer godt nok. Det er tjenesteforsømmelse å ikke utstyre rekrutterende ledere med et verktøy som hjelper dem å ansette top-notch ansatte.

2. Rekrutteringssystemet er ikke brukervennlig

Det bør ikke ta mer enn sekunder å publisere en ny stilling i et moderne system. Hvis ikke operative ledere kan gjøre dette helt på egenhånd uten behov for assistanse, da har konkurrenten din sannsynligvis begynt å screene søkere før du i hele tatt har kommet i gang. Bruk av dyrebar tid til å publisere stilingsannonser i eksterne kanaler er også helt unødvendig i 2019. Dette skal systemet gjøre for deg med et klikk.

3. Innboksen fyller seg med mye ukvalifiserte kandidater

Den største byrden for ledere i en rekrutteringsprosess er filtrering av søkere. Å filtrere de riktige kandidatene fra en bunke med masse ukvalifiserte søkere kan ende opp med å stjele masse av deres dyrbare tid.

Les her hvordan Vilect har gjort det motiverende å ansette folk og søke på jobb.

4. Dere bruker lang tid på ansettelser

Prosesser har en tendens til å strekke ut i tid. Manglende prosess, det vil si en tydelig designet prosess som intuitivt forteller hva ledere skal gjøre i hvert enkelt steg i prosessen er viktig for å komme i mål - og til slutt avslutte prosessen. Da vil også «time to hire» gå betydelig ned. Hvis ikke ender man opp med å få lange pauser i prosessen.

5. Sliter med “feilintervjuer”

Når du gjennomfører fysiske intervjuer kommer du raskt frem til at du ikke ønsker å tilby flere av kandidatene jobben. Undersøkelser blant våre kunder viser at halvparten av intervjuene de gjennomførte før de byttet til Vilect, var dårlige og kunne vært avsluttet på fem minutter.

Vurder dagens rekrutteringsprosess

Om du kjente deg igjen i dette burde du lese litt til. Dersom du bruker et rekrutteringssystem i dag, er det med på å gjøre hverdagen din lettere? Gode rekrutteringsprosesser er en ekstremt viktig investering.

Det er nemlig slik at gode selgere leverer mer enn 2 ganger omsetningen som gjennomsnittlige selgere. Får du de gode selgerne du trenger gjennom rekrutteringssystemet du bruker per i dag? Vilect har bygget det enkleste rekrutteringssystemet på markedet. Den digitale rekrutteringsassistenten gir deg raskt oversikt over de beste talentene. Om du vil vite mer om hvordan Vilect fungerer så kan du få tilsendt en demo her.