kverneriet.jpg

Slik sikrer burger-kjeden seg de beste kokkene og servitørene

Kverneriet eventyret startet i 2013, Tønsberg-kjeden Kverneriet har hatt stor suksess med sine ambisiøse og amerikansk inspirerte burgere på Kaldnes i hjembyen. Fra 2016 har de også vært til stede på Majorstuakrysset, og siden 2017 er Kverneriets største restaurant å finne på Solli. Et burger-konsept for alle, om du skal knaske på småretter, kose deg med cocktails eller nyte en unik håndlaget burger.

Sistnevnte er også den største av restaurantene, totalt har Kverneriet rundt 120 ansatte.

Utfordringen

Kverneriet er kun på jakt etter de aller beste ansatte. De som virkelig brenner for mat og drikke. Eierne spurte seg selv hvordan de enklere kunne identifisere disse kandidatene i rekrutteringsprosessen.

I Kverneriet er det primært kjøkkensjefen og restaurantsjefen som gjør alle ansettelsene. Utfordringen er at de ikke er eksperter på rekruttering og ønsker heller å ha fokuset sitt på drift og utvikling av eksisterende personell - ikke rekruttering.

Vilect leverer mobil rekruttering

Vilect er et rekrutteringsverktøy utviklet for servicebransjen som hjelper rekrutterende ledere å ansette bedre kandidater og skape høyere omsetning.

Vilect er enkelt og mobilbasert og ved bruk av dialogbaserte spørreskjemaer og asynkrone videointervjuer kan rekrutterende ledere enkelt identifisere de beste kandidatene med størst forutsetninger for å skape gode kundeopplevelser.

Med Vilect kan jobbsøkere søke jobber når og hvor som helst, fordi systemet er satt opp slik at jobbsøkere ikke trenger å ha CV eller søknadstekst. Dette på grunn av at både jobbsøkere og rekrutterere trenger en mer mobil løsning.

Videointervju hjelper å treffe rett kandidat

Vilect presenterer søkerne på en enkel måte, med en tydelig prosess og et oversiktlig system sikrer Vilect en mer effektiv rekruttering - ingen opplæring nødvendig.

«Før brukte vi bare Finn.no for å lyse ut stillinger. Nå som vi bruker Vilect har det blitt lettere å forholde seg til rekrutteringsprosessen.”, sier Tor Arne som er kjøkkensjef på Kverneriet Solli. Han rekrutterer kokker til alle tre filialene og innrømmer selv at måten man søker jobb på som kokk har forandret seg og konkurransen er hard.

Med en mer personlig rekrutteringsprosess og et godt førsteinntrykk av kandidatene takket være videobesvarelsene, gjør Vilect det lettere å treffe rett kandidat. Ved bruk av dialogbaserte spørreskjemaer og asynkrone videointervjuer kan ledere med rekrutteringsansvar enkelt identifisere de beste kandidatene. Man får et mye tydeligere bilde av personen bak søknaden og om dette er en kandidat med passion for hva man driver med.

“Videointervjuene hjelper i rekrutteringen og det er kjekt å få inn videoer av kandidater og få det førsteinntrykket. Da er det lettere å vite hvem som passer inn i teamet. Det er ganske enkle spørsmål som vi stiller, men man finner fort ut av hvordan de svarer og om det er rett kandidat».