Bak f.v: Ørjan Blom, Nicolai Kirkeng Vennerød, Kristoffer Almeland.    Framme f.v: Magnus Kvalevåg, Tormod Mathiesen, Martin Solli

Bak f.v: Ørjan Blom, Nicolai Kirkeng Vennerød, Kristoffer Almeland.

Framme f.v: Magnus Kvalevåg, Tormod Mathiesen, Martin Solli

 

Gjengen bak Vilect

«Denne jobben her må jo en robot kunne gjøre for meg!», tenkte Kristoffer da han bladde gjennom CV bunken. Alt han skulle var å finne 1 ny ansatt, men veien dit var kronglete og lang.

Vilect er et resultat av at Kristoffer har jobbet i butikk, studert Retail Management og jobbet med rekruttering i 8 år. De siste årene som rekrutterer ble han lei av å jobbe med manuelle og tidkrevende prosesser. Trangen til å automatisere rekrutteringsbransjen var enorm, etter mye research fikk han noen ideer. “Hvis jeg skal gjøre dette, hvem kan ha størst nytte av et automatisert rekrutteringssystem”, tenkte han. Jo, servicebransjen sysselsetter 15% av arbeidstakerne våre, de ansetter hele tiden og renner ned i søknader. Et perfekt utgangspunkt for automatisert rekruttering - slik var retningen staket ut!

Han kontaktet Nicolai - siviløkonomen og forretningsutvikleren som han hadde hatt på et intervju noen år tidligere. Dette var en fyr han måtte ha med på laget. Kristoffer fortalte om drømme-ideen og slik begynte ballen å rulle. En dag fikk Nicolai en telefon fra Kristoffer «Nå gjør jeg det! Jeg sa opp jobben min», og vipps så ble det de to. Straks var Martin og resten av teamet på plass for å utvikle Vilect til et fungerende rekrutteringsverktøy for servicebransjen.

Starten på eventyret hadde altså begynt. Men de tok ikke bare Kristoffers erfaringer fra bransjen for god fisk. De gikk ut i markedet for å møte butikksjefer og toppledere hos norske retailere for å verifisere hypotesene sine. Og I løpet av de første månedene hadde de gjennomført nærmere 100 intervjuer. Brått satt de på mange spørsmål og svar fra en bransje som tilsynelatende hadde blitt plassert på sidelinjen når det kommer til digitalisert rekruttering i servicebransjen. “Dette kan vi gjøre noe med!”, sa de og tok saken i egne hender. Nå jobber vi i Vilect med store kjeder i Norden og sparer ledere i servicebransjen for masse unødvendig arbeid med ansettelser. Vi har noen lure planer om hvordan vi skal effektivisere ansettelser ytterligere - vi skal gi dere superkrefter.