FORNEBU.jpg

Slik har Skeidar fått flere kvalifiserte søkere med Vilect

Skeidar er Norges største familie-eide selskap innen møbel og interiør, med over 53 varehus fra Tromsø til Kristiansand, med over 200 000m² salgsareal og en omsetning i 2018 på ca. 2,3 milliarder.

Utfordringen

Varehussjefene i Skeidar ansetter mange nye medarbeidere i løpet av et år, de er stadig ute etter nye folk som brenner for salg av møbel og interiør. En utfordring for Skeidar var å identifisere akkurat disse kandidatene i søknadsbunken. I tillegg har andelen ansatte som slutter i løpet av et år vært høy. Derfor trengte Skeidar et system som kan hjelpe dem til å gjennomføre strukturerte og raske prosesser som sikrer gode kandidater. Siden prosessene må gå raskt i retailbransjen ønsket Skeidar også et system som var enkelt, et system som er laget for at varehussjefen ikke trengte hjelp fra HR avdelingen.

Bedre kandidater med Vilect

Vilect er et enkelt rekrutteringssystem laget for butikksjefer, varehussjefer og rekrutterende ledere i retail og servicebransjen. Systemet er laget med utgangspunkt i hvordan brukerne våre ønsker å bruke det, det skal være mobilt og enkelt å bruke i farten. 

Systemet presenterer kandidatene på en måte som gjør det enklere å vurdere dem. Ved hjelp av dialogbaserte søknadsskjema og videointervju kan rekruttereren enkelt avdekke de best kvalifiserte kandidatene. I tillegg får man en mer personlig rekrutteringsprosess og et godt førsteinntrykk av kandidatene takket være videobesvarelsene.

Nye prosesser settes i gang med få tastetrykk og er aktive på mindre enn 2 minutter.I tillegg har Vilect en enkel integrasjon med Finn.no, om du ønsker å legge ut stillinger trenger du bare å huke av for det. 

Videointervju står sentralt i rekruttering

Mette Brataas er varehussjef i Skeidar og bruker Vilect for å rekruttere nye ansatte til sitt varehus. Hun synes at Vilect er et lett rekrutteringssystem å forholde seg til i en hektisk hverdag. «Alt er på en flate og jeg slipper å lete gjennom mailer. Det ble learning by doing helt uten opplæring, systemet forteller deg jo hva du skal gjøre. Jeg sparer mye tid fordi jeg slipper å lete gjennom mailer, lese hver enkelt søknad og CV», sier Brataas.

Vilect gjør det lettere å treffe rett kandidat med hjelp av dialogbaserte søknadsskjema og videointervju som en del av rekrutteringen. Dette gir ledere med rekrutteringsansvar muligheten til å identifisere de beste kandidatene.

Videointervju er noe Brataas setter stort pris på og det gir henne muligheten å se hvor engasjerte jobbkandidatene er fra første stund: «Jeg setter stor pris på video-intervjuene, helt klart! De gir et godt førsteinntrykk av kandidatene. Vanlige søknader er stort sett like alle sammen. Da er det bedre å kunne få fram på video hvorfor du vil ha jobben, og jeg får svar på det jeg syns er viktig. Vilect er lettvint og bra. Og video gir alle en lik sjanse, både for oss som rekrutterer og kandidaten».