50938215_390032451558085_872187001003251684_n.jpg

Enklere og mer effektive ansettelser med Vilect

SmoothieXchange er en smoothiebar-kjede som har fokuset sitt på å lage smoothies på den amerikanske måten. I dag har kjeden 13 smoothiebarer fordelt rundt i Oslo, Kristiansand og Lillestrøm. Sidan april 2018 har SmoothieXchange brukt Vilect som sitt rekrutteringssystem. De ble tilfeldigvis oppmerksomme på Vilect gjennom sosiale medier og tok kontakt.

Utfordringen

SmoothieXchange gjør all rekrutteringen sentralt ettersom de fleste butikkene deres er samlet i Oslo-området.

Deres hovedutfordringer var først og fremst at de ikke klarte å se forskjell på en søker mot en annen. De ansatte unge mennesker uten relevant arbeidserfaring og da ble både søknadsbrev og CV-er nesten identiske.

Den andre utfordringen deres var at de mottar utrolig mange søkere kontinuerlig. De ønsket et system som kunne organisere disse søknadene på en god måte slik at de var der når de trengte nye ansatte.

Enkelt oppsett og bruk

Vilect er superenkelt: Stillingsannonse - dynamisk søknadsskjema - videointervjuer - ansettelse. Systemet er laget med utgangspunkt i hvordan brukerne våre ønsker å bruke det, det skal være mobilt og enkelt å bruke i farten. Å legge ut nye stillingsannonser er gjort på 2 minutter, deretter vil du som rekrutterer ta i mot kandidatenes svar og videointervju. Alt av informasjon presenteres på en oversiktlig flate og under hver enkel påbegynt prosess, du får en mer personlig rekrutteringsprosess og et godt førsteinntrykk av kandidatene takket være videobesvarelsene.

Med Vilect kan jobbsøkere søke stillinger når og hvor som helst, fordi systemet er satt opp slik at jobbsøkere ikke trenger å ha CV eller søknadstekst - alt kan gjøres fra mobilen.

Mer rettferdige vurderinger

SmoothieXchange syns det var utrolig kult at Vilect hadde dynamiske søknadsskjema hvor de kunne stille søkerne direkte spørsmål og få bedre informasjon enn de fikk fra søknadsbrev og CV. De likte også veldig godt at søkerne svarte på konkrete spørsmål med video. De korte videointervjuene fungerer som et slags førstegangsintervju. Gjennom Vilect fikk SmoothieXchange et system som de ikke trengte noe opplæring i. Systemet gir rekrutterer en god og enkel oversikt over alle prosesser. Det gjorde at SmoothieXchange i mye større grad kunne gå igjennom og gi en rettferdig vurdering av de utallige søknadene som kom inn.