P4120043.jpg

Hvordan VOLT tok tilbake kontrollen over rekrutteringen

VOLT FASHION er et multibrand-konsept for menn og blander de beste skandinaviske med et utvalg av internasjonale merker. Siden 2006 har VOLT tatt retailverdenen med storm og konsepter er presentert i over 90 butikker i Norge, Sverige og Finland. Før VOLT tok i bruk Vilect, hadde de et tradisjonelt rekrutteringsverktøy som var helt ok, men de brukte unødvendig mye tid på å sette i gang nye prosesser.

Utfordringen

Butikksjefene i Volt er operative ledere som fokuserer på å drive butikk. De er ikke eksperter på rekruttering. Før Vilect ble tatt i bruk fant 80% av butikksjefer kandidater gjennom åpne søknader levert i butikk. Butikksjefenes ønske var at rekrutteringsprosessen skulle gå kjappere og være enklere å gjennomføre.

Enkel rekruttering helt uten opplæring

Vilect ble rullet ut i Volt-kjeden i mai 2018. Vilect deltok på et regionsjefsmøte hos VOLT Norge. Der fikk regionsjefene og butikksjefene en liten innføring i hvorfor de skulle være med og teste et nytt rekrutteringssystem. Derfra ble rekrutteringssystemet overlevert til modige regions- og butikksjefer uten et snev av opplæring. Vilect er et intuitivt system, det er selvforklarende og brukeren skal ikke lete etter ting før han skal ta i bruk systemet. Alt blir presentert på en oversiktlig flate, der hver prosess står for seg selv. Vilect er også en mobilvennlig løsning som gjør at butikksjefer enkelt kan legge ut nye stillinger og rekruttere nye ansatte i mellom slaga.

Lett å starte nye prosesser

VOLT sine butikksjefer syns at det nye systemet er enklere å bruke, noe som gjør at flere ansettelser skjer gjennom helhetlige rekrutteringsprosesser. Landsjefen i VOLT Norge, Hans Eriksson, sier at systemet har forandret synet på rekrutteringsverktøy: «Den største effekten har helt klart vært at butikksjefene har tatt tilbake eierskapene over rekrutteringen. Det er de som lett kan legge ut stillinger og styre prosessen fra mobilen. Ingen har hatt problemer ved å bruke Vilect. Det er så kjapt og enkelt. Ingen behøver opplæring og appen fungerer fra mobilen. Smidigere ansettelsesprosesser har vi ikke opplevd før», sier Eriksson.