Slik får du en mer inkluderende søkeprosess

 
 
 

Vi har tidligere skrevet om hvor viktig kandidatopplevelsen er i dagens jobbmarked. En stor bit av rekrutteringsarbeidet er å jobbe for at alle kandidater har en god opplevelse, uansett om de får jobben eller ikke. I tillegg er diskriminering i rekrutteringsprosessen blitt  et viktig tema i HR. Det virker som at autopiloten eller de daglige arbeidsoppgavene gjør at vi har en tendens til å glemme hva inkluderende rekruttering egentlig er - produktiv arbeid, inkluderende prosesser og fullverdig jobb for alle.

Vi syns det er kult at dette går under FN sine bærekraftsmål og Vilect prøver å gjøre noe med det. Vi mener at alle jobbsøkere fortjener en lik sjanse i jobbmarkedet og alle skal ha muligheten til å søke på stillinger. Så, hva kan vi gjøre sammen for å skape en mer inkluderende rekruttering for alle?

Dropp CV 

For ofte kommer flinke kandidater ikke frem til jobbintervju og blir utelukket basert på kjønn, etnisitet eller alder. Bedrifter går glipp av talenter som sitter på kompetansen de trenger. En måte å forhindre at dette skjer er videointervju. Et videointervju gir alle som søker på jobben en fair sjanse til å imponere rekruttereren. Det lar kandidatene vise frem sin kompetanse og personlighet på en målrettet måte, som en CV ikke ville gitt deg. Slik knuser vi mulige fordommer knyttet til en kandidat. Videointervju kan by på noen hyggelige overraskelser og den som rekrutterer kan ta en sjans på en person han eller hun ikke ville gjort ellers. 

Fokuser på de viktige tingene

En CV kan ha hull, for eksempel så har ikke vedkommende hatt jobb på ett år. Betyr det automatisk at han eller hun ikke kommer til å gjøre en god jobb? 

Vi bryr oss om hvem du er og ikke hva du har gjort eller hvor du har jobbet før. Derfor tror vi på skreddersydde søknadsskjema. I søknadsskjema har rekruttereren mulighet til å legge til skreddersydde spørsmål som besvarer helt sentrale ting for å lykkes i stillingen, gjerne knyttet opp mot en grundig jobbanalyse, i stedet for å lete etter svarene i en CV som kan farge hans beslutning.  

Mål søkertilfredshet 

For å finne ut om kandidater har en positiv søkeropplevelse i deres rekrutteringsprosess burde du bruke et system som måler kandidatopplevelsen. Om du skårer høyt på søkertilfredshet kan gi utslag på hvor mange søkere du får. Om kandidater får en positiv opplevelse i deres søknadsprosess vil de mest sannsynlig også søke på fremtidige stillinger, de kan dele søkeropplevelsen sin med andre og anbefale andre til å søke hos deg.